Dječji vrtić Blato

Upisi Prvi Razred Skola 2023 2024 1

Obavijest o upisu djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2023. / 2024

1. U I. razred školske godine 2023 72024. u osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije upisat će se djeca koja imaju prebivalište, odnosno prijavljeno boravište na području Dubrovačko- neretvanske županije, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi i to:

  1. djeca koja do 01. travnja 2023. godine imaju navršenih šest godina života,
  2. djeca koja do 31. ožujka 2023. godine nemaju navršenih šest godina života, ali koja do 31. prosinca 2023. godine navršavaju šest godina života ako to, na zahtjev roditelja ili skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva, odobri ovaj Upravni odjel,
  3. djeca kojima je za školsku godinu 202272023. rješenjem Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije odgođen upis u prvi razred osnovne škole ili su rješenjem Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije privremeno oslobođena od upisa u I. razred osnovne škole.

2. U I. razred osnovne škole u školskoj godini 202372024. u osnovne škole na području Dubrovačko- neretvanske županije obvezno se upisuju djeca iz točke 1. koja su hrvatski državljani, a djeca koja nisu hrvatski državljani, a imaju odobren boravak na području Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi, mogu se upisati ako to žele njihovi roditelji, odnosno skrbnici, odnosno sukladno propisima o ulasku, kretanju, boravku i radu stranaca u Republici Hrvatskoj. Djeca državljana država članica Europske unije pravo na osnovno obrazovanje ostvaruju kao i hrvatski državljani.

3. Pozivaju se roditelji, odnosno skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2023/2024. da najkasnije do 15. veljače 2023. godine podnesu zahtjev za uvrštenje svog djeteta na popis djece dorasle za upis u I. razred osnovne škole na način kako je određeno u sljedećoj točki ove Obavijesti.

Upisna područja pojedinih osnovnih škola utvrđena su Mrežom osnovnih škola („Narodne novine“
broj 70/11, 62/17 i 86/18) donesenom temeljem odredbe članka 9. i 16. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi kojom je propisano da je upisno područje za osnovne škole prostorno područje s kojeg se učenici upisuju u određenu osnovnu školu na temelju prebivališta, odnosno prijavljenog boravišta a određuje se sukladno Državnom pedagoškom standardu. Zahtjevi za upis djece dorasle za upis se podnose na obrascu „Zahtjev za uvrštavanje djeteta na popis djece školskih obveznika” koji je dostupan i na web stranici ove Županije www.dnz.hr.).

Ispunjeni „Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika”, potpisan od oba roditelja ili skrbnika, presliku osobne iskaznice djeteta ukoliko je ima ili jednog od roditelja, odnosno skrbnika s kojim dijete stanuje, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu, roditelji, odnosno skrbnik, dostavlja osobno, poštom ili e-mailom, isključivo skenirano u PDF (ne fotografije mobitelom), na navedenu adresu škole kojoj pripada prema upisnom području, kako slijedi:

Osnovna škola Blato, 1. Ulica, broj 25/2, 20271 Blato, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.: kontakt osoba: Miljana Đolanga, telefon: 851 233

Dokumenti za preuzimanje:

  pdf Obavijest o upisu djece u I. razred školske godine 2023./2024. u osnovne škole
na području Dubrovačko-neretvanske županije (6.26 MB)

  document Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika (14 KB)

  document Zahtjev za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta – učenika, Obrazac 6. (15 KB)

Oglasna tabla

dvrtic

„Dječji vrtić Blato“ kao samostalna ustanova započela je s radom 1. siječnja 1998. godine.

Općina Blato

Zatvori